Nordiska Grönsaksmästarna i ekonomisk förening består av medlemmar som erbjuder kvalitetsprodukter, odlade med omtanke om klimat och miljö.

Föreningens huvudsakliga uppgift är att säkerställa att våra medlemmar får högsta möjliga avsättning på sin produktion samt uppnår god lönsamhet i sin verksamhet.

Vi startade år 2000 och har i nuläget knappt trettio medlemmar. Våra medlemmar finns från södra Sverige upp till Mellansverige. Inom föreningen har vi en stor bredd från specialodlingar till konventionella odlingar.

För att säkerställa avsättningen av våra medlemmars produktion har vi valt att teckna ett försäljningsavtal med Grönsaksmästarna Nordic AB till vilka vi säljer merparten av våra kvantiteter. Avtalet gör våra medlemmar till prioriterade leverantörer vilket innebär att deras avsättning är garanterad. Grönsaksmästarna är ett marknadsbolag med etablerade kontakter och lång erfarenhet inom grönsaksbranschen


Att vara leverantör

Planerat odlingsår

Som medlem i vår förening planerar vi tillsammans med marknadsbolaget ditt odlingsår för optimalt skördeutfall och undvikande av onödigt svinn. Tack vare vårt avtal får vi del i marknadsbolagets kunskap och kontakter och du som medlem får en säker avsättning på dina produkter till ett marknadsledande pris.

Förmånligt EU stöd

Vi är sedan vi bildades en av EU godkänd producentorganisation och har därför möjlighet att söka förmånliga EU stöd. Som medlem är du delaktig i vårt verksamhetsprogram och kan söka EU-stöd för investeringar i t ex energi-, miljö-, kvalitets- och produktionsförbättrande åtgärder. Vi hjälper dig även med stöd för rådgivning, certifiering och analyser.

Studieresor

Som en del i vårt erfa-program ingår utbildande studieresor vilket vi gör regelbundet. Detta gör vi för att tillsammans få inspiration och möjlighet att med likasinnade ventilera problemen men framförallt möjligheterna med odling. Gemensamt besöker vi dessutom regelbundet olika mässor i Sverige och utomlands.


Tekniska lösningar underlättar odlarnas arbete

För att underlätta för våra medlemmar har vi en lättanvänd och mycket informativ webbportal. Här kan du bl a ta fram statistik och läsa om nyheter och du kan även följa dina avräkningspriser, printa etiketter och följesedlar.

 

  • It-gården för teknisk plattform, drift och säkerhet
  • Affärssystemet Jeeves Enterprise
  • Qliktech och Stratiteq för analyssystemet Qlikview
  • EDI för elektronisk hantering av t ex orders och fakturering
  • Nordic Morning för Webblösningar

Unika Produkter

Vi har många unika produkter, som vi har lanserat på marknaden, så som salladen Cosmopolitan, superbroccolin Beneforte, sparrisbroccolin Bellaverde, salladskålen Sallarossa, potatisen Estelle och Flower Sprouts. Vi letar alltid nya duktiga odlare till våra unika produkter, hör gärna av dig om du är intresserad så bokar vi ett möte!